"Не съм запознат с кабинета на Димитър Главчев, но тръпна в очакване да го видя", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти преди процедурата в президентството. 

Днес президентът Румен Радев провежда консултации с парламентарно представените партии в 49-то Народно събрание, които бяха обявени за 9:30 часа, но започнаха с няколко минути закъснение. В консултациите участва и кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев.

"По никакъв начин не съм говорил с Главчев и не съм се бъркал", повтори отново Борисов, който и в предишните дни отстояваше тази теза, въпреки че бъдещият служебен премиер беше депутат от ГЕРБ.

На консултациите при президента Борисов пратил дамите от парламентраната група - Теменужна Петкова, Рая Назарян, Деница Сачева, заедно с Томислав Дончев. 

На въпрос кои от досегашните министри са приемливи за новия кабинет, Борисов отговори:

"Когато в петък водих разговор с Асен Василев, се учудвам как колегите от ПП-ДБ имат нахалството да говорят, че Пеевски и ДПС са виновни да няма правителство. На финалния разговор - нека ви дадат списъка с министри с направените поправки от мен. Ние бяхме готови с кабинет".