"Няколко служебни правителства на президента Радев чегъртаха ГЕРБ. Сега, когато същият президент със същото служебното правителство, им казва, че е хаос, катастрофа, провал във всичко, почват да му се сърдят и стигат до нахалството да обясняват, че едва ли не имаме нещо общо с Радев", възкликна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Исперих по адрес на предишните управляващи от ПП и партньорите им.

"В тая катастрофа и хаос той е човекът с най-голямо обществено доверие и истински се надявам да реши голяма част от проблемите", добави Борисов. Той каза още, че много разчита на Атанас Пеканов като вицепремиер да коригира Плана за възстановяване и да върне в него проекта за напоителни системи в земеделието вместо този за "вредните батерии", както ги нарече Десислава Танева.

Борисов иронизира снимката на бившия премиер и началничката на кабинета му в МС, като взе повод от твърдението, че е илюзия, че се били хванали за ръцете. "Това всичко, което виждате, е зрителна измама", каза той по адрес на наследството на ПП.

"Това е катастрофа, което са направили. Те са неудачен, пагубен за България експеримент, заблуждават с оферти", каза Борисов и посочи, че се надява избирателите им да прогледнат ден след ден, след като служебните министри вадят фактите наяве.

"Те провалиха КЕВР, сега с 60% по-скъп газ, а те лъжеха народа, че 4 пъти ще е по-евтин. Експериментът доведе до фалит навсякъде. Като има оферта, къде е договорът? Да видим къде са им терминалите, колко са таксите. Били осигурили... Хак му е и на президента Радев да види какво е да работиш с враждебни партии", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов осмя разправията в БСП, които се оплакаха от президентска чистка и се разсърдиха, че тримата служебни министри, членове на НС на партията, нарушили устава, като не поискали разрешение.

"БСП не мога да ги разбера. За едно уволнение казват, че има репресия. В същото време недоволните от БСП получават министри и казват "чегъртат ни", те нямат край техните министри. Като триглавата ламя са - винаги имат министри. От министър на БСП в земеделието се предава властта на министър на БСП в земеделието", коментира вътрешнопартийния скандал в соцпартията Борисов.

"Днес разбрах, че нямало да ги изключват", каза той по адрес на служебните министри Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев.

Снимка: БТА

"Средата е такава, че всичко е лъжа и измама. Манолев беше зам.-министър при нас преди колко години и какво се оказа вчера, че с Корнелия и баща му си ядат кюфтета, а тя по телевизията обяснява, че ние имаме вина, че той, като бизнесмен, бил с Везиева в екипа й. И тя с тях яде кюфтета", коментира Борисов снимката, която самият Александър Манолев публикува. "Така че, като видите, че грее слънце, значи е ден, това са невероятно измамници", обобщи Борисов за предишното управление.

Лидерът на ГЕРБ не подмина и рокадите на върха в Митниците и НАП.

"Контрабандата е страховита в момента. И неслучайно са сменени шефовете на митниците, на данъчните, защото те огромни пари от контрабанда натрупаха тези момчета. Техните избиратели скоро ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. И сега служебното правителство всеки ден дава отговори - хаос, хаос, катастрофа", обобщи Бойко Борисов.

Снимка: БТА

В отговор на въпроса с кого ще се коалира след вота, той реагира: "Защо трябва да се коалираме? При тези плачевни резултати на държавата?", като добави, че за целта ГЕРБ трябва да направи много силен резултат на вота наесен.

Снимка: БТА

Земеделските стопани в Исперих пък му се оплакаха, че пшеницата им никой не я купува заради вноса на украинско зърно.

"Това убива нашето земеделие, в момента вносът блокира нашите продажби, никой не се интересува от нашата пшеница и не купува, което много ни притеснява", каза Гюнай Хюсмен, а Десислава Танева допълни, че коридорите за украинско зърно са без фитосанитарен контрол и за сметка на българските фермери.