Министър-председателят Бойко Борисов обсъди въпроса за кадрови промени в правителството по време на днешния Коалиционен съвет с участието на вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и с председателя на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

На Коалиционния съвет тримата лидери са се разбрали да обсъдят с парламентарните си групи и с партийните си ръководства предложенията за кадрови промени в правителството.

Утре коалицията ще се събере отново, за да разгледа резултата от проведените разговори.

На срещата са били обсъдени също така икономически и социални мерки, свързани с преодоляването на последиците от пандемията от COVID-19, допълват от правителствената пресслужба.

Още през миналата седмица Бойко Борисов заяви, че след като мине вотът на недоверие, ще има сериозен ремонт на кабинета. Тогава той каза, че дори тримата министри, на които поиска оставките заради съмнения, че са близки до ДПС - на финансите - Владислав Горанов, на икономиката - Емил Караниколов, и на вътрешните работи - Младен Маринов, ще останат на постовете си поне дотогава. Той изтъкна, че те имат големи заслуги. А вчера самият Горанов заяви, че не вижда никакви основателни причини да подава оставка, след като неотдавна България влезе в дългоочакваната чакалня на еврозоната.

Снимка: Министерски съвет

Предстои да се разбере дали все пак премиерът ще размисли за неговата и на другите двама "нарочени за отстраняване" министри, както ги нарекоха от левицата, които не успяха да внесат успешен вот на недоверие към правителството за пети път.

През последните няколко дни като фаворит за отстраняване започна да се спряга правосъдният министър Данаил Кирилов, на когото Борисов забрани да пише във Фейсбук след подигравателен статус по адрес на предшественика си Христо Иванов, сравнявайки го с анимационния герой Спондж Боб Квадратни гащи.