Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свиква утре разширено заседание на Изпълнителната комисия и парламентарната група.заседание на Изпълнителната комисия, на което ще предложи на депутатите на партията да не подкрепят състава на бъдещия кабинет и да гласуват "против". Това стана ясно от думите на самият Борисов, който бе на посещение в софийското село Губеш, което пострада най-много от торнадото, за да провери как върви възстановяването на щетите.

"Ще влезем, ще гласуваме против кабинета, защото каквото и да направят, утре ще кажат, че сме съпричастни с разрухата на държавата", заяви Борисов и обясни - искаме да сме различни от ДПС, БСП, "Демократична България", "Изправи се БГ!Ние идваме!".

Утре Борисов свиква разширено заседание на Изпълнителната комисия и парламентарната група.

По думите му, е правилно, че Слави Трифонов вчера е поел отговорността.

"Ще го вземем като решение - нито ще ги подкрепяме това правителство, нито искаме да участваме в каквото и да било. Служебното правителство така се дискредитира, че накрая Румен Радев със сигурност ще падне с това служебно правителство. Така че, колкото повече стоят, толкова по-добре", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Когато ние се биехме с ИТН, Христо Иванов говореше как ще правят нещо заедно - и от вчера са скарани, как ще се сдобрят , не знам, продължи политикът. За мен, изтъкна той, последната илюзия, че могат партиите по някакъв да се разберат, изчезна. Сега така се изпокараха, че и след нови избори с никого не може да се направи правителство, анализира Борисов. При едни нови избори няма да има илюзии, ще знаем, че ще харчат пари за избори и после ще знаем, че няма как да се сглоби правителство, коментира той. Виновник за това е Румен Радев, категоричен е Бойко Борисов.

Да отиде сега на разговори Христо Иванов, означава, че няма никакво достойнство, Корнелия Нинова няма полезен ход, освен да подкрепя, посочи също той.

Вчера Станислав Трифонов и той започна вече да говори за хаос, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Изказването на Борисов идва два дни след като каза, че правителство трябва да бъде съставено и ГЕРБ ще съдейства. "Ако трябва - когато гласуват правителството, депутатите на ГЕРБ-СДС да излязат за половин час и така да намалят кворума, за да си изберат кабинет и да си понесат отговорността", заяви тогава бившият премиер и подчерта, че при трети вот ще бъде "по-невъзможно да се направи правителство от сега".

Междувременно днес от "Има такъв народ" съобщиха, че ще представят утре структурата и състава на проектокабинета си пред парламентарните групи на "Изправи се Бг! Ние идваме!, "Демократична България" и "БСП за България". Срещите ще се проведат последователно с трите политически формации в Народното събрание.

Срещите ще се проведат, както следва:

Среща с "Изправи се БГ! Ние идваме!" - 14.00 часа, с "Демократична България" - 15.30 часа, с БСП - 17.00 часа.

Очаква се лично издигнатият за министър-председател Пламен Николов да представи предложения състав и структура на Министерски съвет.