"Единственият начин да има правителство е контактни групи. Преди президентът Радев да връчи мандата, трябва да сме се разбрали, че ще стане. Не стане ли, няма да стане с втория, третия, нито десетия мандат и се отива на избори", заяви в Широка лъка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Аз няма как да направя правителство само с ДПС и "Български възход", с "Възраждане" имаме съществени различия. Склонен съм на всичко, което ще донесе спокойствие на българите и ще спрем да обвиняваме Радев, че не прави бюджет и не управлява добре, ние му натрисаме правителство, защото не можем да се разберем. Сядат и се разбират дали ще има правителство и тогава няма значение дали ще е с мандата на ГЕРБ или на ПП", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че проектозаконът за намаляване на цената на бензина с 1 лев ще бъде закон срещу свръхпечалбите, които се получават от руските компании, благодарение на дерогацията, която България е издействала в Брюксел.

Печелят се огромни пари, включително и от вътрешния пазар. Начинът, по който ще стане, ще касае не само физическите лица. Имаме фонд за енергийна сигурност. Разликата от формулата отива в него. И оттам по бензиностанциите във всеки, който зарежда. За две години четири бюджета правиха, каза Борисов.

Той изрази убеденост, че другите партии ще приемат предложението и подчерта, че в рамките на един месец законът може да бъде приет.

4 бюджета за 2 години и все нещо не можаха и объркаха, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов е в Широка лъка, където присъства на освещаването на обновеното килийно училище.