ГЕРБ - СДС събра кандидат-депутати, членове и симпатизанти на среща "По-силни от кризите! ГЕРБ - СДС". Участва и Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в Европейския парламент - Европейската народна партия, който пристигна в България, за да подкрепи ГЕРБ на предстоящите избори за Народно събрание.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отбеляза, че ГЕРБ - СДС са "заедно, за да гарантират на България евроатлантическата ориентация". Според него България се нуждае от десни, центристки партии, които да поведат страната ни в правилната посока.

"Основаването на ГЕРБ като партия беше за европейското развитие на България. Много пъти ме попитаха защо сме заедно със СДС. Защото СДС изведе България от комунизма по пътя на Европа и евроатлантизма. Кръговете, кръгчетата и корупцията направиха така, че част от тази партия да се преобразува в други партии и силата на СДС намаля в полза на социалистите. За радост, тогава се явихме ние и благодарение на ГЕРБ, използвайки опита, мъдростта, а и слабостите, сега сме заедно, за да гарантираме на България евроатлантическата ориентация и да правим добрини за народа", откри конференцията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Снимка: ГЕРБ

"Винаги съм казвал - народ, който няма памет, който не помни знака на СДС и отиде и се прегърна с БСП като ДБ, не може да говори за дясноцентристко каквото и да е", каза още Борисов и даде думата на лидера на СДС Румен Христов. "Искам да се обърна към онези избиратели, които подкрепят ДБ - тези, които отидоха и направиха коалиция с БСП, което е недопустимо. Ако някои от нашите основатели, част от които не са сред живите, чуят, че ДБ, която произлезе от СДС е отишла и е направила коалиция с БСП, разбирайте БКП, сигурно ще се обърнат в гроба", заяви Христов.

"В момента фигурите са бели и черни. Мощна коалиция от центристки и десни партии, които знаят къде отиват, са единственият изход за България", продължи лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прати послание и на съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, в което задочно ги предупреди да се страхуват не от него, а от някои от най-яростните му съпартийци.

Репликата на Борисов бе по повод постоянните призиви на Петков и Василев към него да се оттегли от ГЕРБ и да даде път на по-младите. Бившият премиер обясни, че няма проблем да се оттегли, но допълни:

"Вие се радвайте, докато ме има мен, защото аз съм добър човек. Вие си представете, ако се събудя с друга мисъл и ви докопат Томислав (Дончев - бр.), Делян (Добрев -б.р.), Андрей (Новаков - б.р. ) и всичките, а тук има два реда, които ви се точат".

"Как ще се оправите с тях без мен? Просто не си го причинявайте. Това е като приказката - не пожелавай жената, в случая партията на другия, защото ще стане твоя и тогава ще видите за какво става въпрос. Ние изглеждаме, че сме подредени, дисциплинарни и едва ли не по устав, какви спорове и тези, какви характери са и за да вървят след мен, те са се убедили, че вървят на правилно място. Не си го причинявайте. Аз уважавам хората, които ще си дадат гласа за вас, уважавайте и вие тези, които ще си дадат гласа за нас", призова Борисов. Копирано от standartnews.com

Борисов отново припомни, че единственият му страх е АЕЦ "Запорожие", където всеки ден падат ракети, а и ние сме наплашени от Чернобил.

"Путин всеки ден си играе със "Запорожие". Направете всичко възможно да гарантираме зона за сигурност там. Една подобна авария и Румъния, и България ще заминат", каза Борисов.

"Как ще се оправите с тях без мен? Просто не си го причинявайте. Това е като приказката - не пожелавай жената, в случая партията на другия, защото ще стане твоя и тогава ще видите за какво става въпрос. Ние изглеждаме, че сме подредени, дисциплинарни и едва ли не по устав, какви спорове и тези, какви характери са и за да вървят след мен, те са се убедили, че вървят на правилно място. Не си го причинявайте. Аз уважавам хората, които ще си дадат гласа за вас, уважавайте и вие тези, които ще си дадат гласа за нас", призова Борисов.

Манфред Вебер към ГЕРБ: Европа има нужда от вас, от силна България Манфред Вебер към ГЕРБ: Европа има нужда от вас, от силна България

Снимка: ГЕРБ

Мартин Вебер изрази подкрепата си към коалицията за вота.

"България се нуждае от стабилност и опит, а не от дребно политиканстване, трябва да е силна в обединена Европа, а не да е част от колониална политика на Москва", каза той и допълни, че вотът ще е в трудна ситуация на рецесия, инфлация и война в Украйна. Призова гражданите да гласуват и акцентира върху присъединяването ни в Шенген.

Бяха представени част от приоритетите на ГЕРБ- СДС като дигитализация на образованието; съдебна реформа и икономическа трансформация.

Като мерки за енергийната криза Делян Добрев открои международен търг за доставка на неруски газ, мито върху руския петрол сорт Уралс, компенсациите за електроенергия и през 2023 г., за природния газ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!