Премиерът Бойко Борисов е разпоредил освобождаването от длъжност на зам.-кмета на Пловдив инж. Димитър Кацарски. Това съобщи самият той пред "24 часа".

Кацарски бе уволнен на 1 юли, а тогава от местната администрация съобщиха, че освобождаването му става "във връзка с новите предизвикателства пред работата на Община Пловдив". 

По думите на Борисов, разпореждането му е станало факт, след като е получил сигнал срещу зам.-кмета по строителството и общинската собственост в Пловдив Димитър Кацарски от предприемач, който се е жалвал от прекомерно забавени преписки.

"Веднага наредих да бъде махнат, не може по този начин да се тормозят гражданите", обясни Борисов. Той бе категоричен, че при всеки подобен сигнал ще бъде безкомпромисен. 

В края на май кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Строителен предприемач в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен в Пловдив. Паралелно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловския бизнесмен Иван Делевски.