Председателят на Градския съвет на БСП във Варна Борислав Гуцанов обяви тази вечер, че иска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на партията. Искането ще бъде внесено официално на предстоящото заседание на Националния съвет.

Гуцанов посочи, че причината за острата реакция на Градския съвет са слабите резултати на БСП във Варна, а и в национален мащаб. По думите му не е нормално 128-годишна партия да има толкова ниско представяне както като брой общински съветници в страната, така и като кметове на населени места.

Според Гуцанов конкретно във Варна загубата се дължи най-вече на лоши решения от страна на националното ръководство, довели до разединение на местно ниво.

"На втория тур градската организация взе решение да подкрепи Костадин Костадинов така, както е решението на Националния съвет е така, както и Корнелия Нинова призоваваше да се гласува срещу всеки един кандидат на ГЕРБ и да правим такива коалиции, такива обединения, които единствено изключват ПП ГЕРБ", каза председателят на общинската организация на социалистите във Варна Борислав Гуцанов.

По негово мнение Варна е имала уникален шанс да промени своето управление.

Според него стои въпросът за това дали от БСП наистина искат да победят ГЕРБ на всяка цена или има други договорки.