Ние можем да бъдем с "Продължаваме Промяната" при връчване на втория мандат, ако първият е неуспешен, което най-вероятно така ще се случи. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от "БСП за България" Борислав Гуцанов.

"Нека колегите от ГЕРБ да направят този опит, така както избирателите са им дали тази възможност. Ние ще продължим да водим разговори с ПП, ако бъдем поканени от тях. И там ще коментираме вижданията за различни политики и как трябва да бъде направено за страната, за да можем да излезем с една програма, която хората очакват. И всеки един български гражданин иска да живее по-добре и по-нормално от това, което е в момента", каза Гуцанов.

По думите му, ако не беше мъдростта на БСП през миналата седмица, нямаше да се избере председател на парламента.

"И слава Богу това се признава от всички български граждани, защото в крайна сметка БСП бяхме тези, които проявихме тази дипломатичност и мъдрост, за да стане това, което по Конституция имаше възможност да се случи", уточни Борислав Гуцанов.

По отношение на разпределението на комисиите в парламента, той каза, че те се разпределят между политическите партии и председателят на комисията не означава, че може да управлява комисията. Това става с гласуване и се определя спрямо броят на гласовете. Така че този, който има мнозинство, така се взима даденото решение в комисията, допълни депутатът.

Гуцанов добави още, че с ГЕРБ няма да водят разговори за кабинет. Ако третият мандат е във "Възраждане" или в ДПС също няма да водят разговори, тъй като такова е решението на Националния съвет на БСП.