"Спаси София" и ПП-ДБ обсъждат няколко общи кандидатури за кмет, съобщи по БНТ лидерът на първата формация Борис Бонев.

"Преговорите между "Спаси София" и "Продължаваме промяната - Демократична България" за местните избори видимо се забързаха след националните избори, решихме доста от проблемите, които боксуваха", констатира той.

По думите му все още не е взето решение кой ще бъде кандидат за кмет в общата кандидатура на местните избори на "Спаси София" и ПП-ДБ.

"Имаме няколко предложения за кандидат за кмет, но все още ги обсъждаме. Моето име също не се изключва. Имал съм много покани да ставам депутат, но съм избрал да бъда общински съветник, защото София е моята кауза", заяви  Бонев.

Той добави, че причината да се бави името на кандидата за кмет е желанието им да са подготвени с програма, приоритети и кампания.

По думите му фокусът им на местните избори е София.

"Три приоритета за града бяха припознати от нашите партньори - инвестициите в кварталите, доброто управление и чистият, зелен и проспериращ град. По този начин направихме важна стъпка напред за общ опозиционен фронт за категорична победа на изборите", коментира Бонев.

Той заяви, че София може да изглежда и да се управлява по-добре без ГЕРБ.

Според Бонев за един мандат не могат да се решат всички проблеми на града, но може да се започне с най-важните.

"Искам, когато излезете от своя дом, независимо дали живеете на ул. "Шишман" или ул. "611" в "Люлин 6", да видите една ремонтирана, оправена, чиста градска среда, а не кал и паркирани коли навсякъде", поясни Борис Бонев.