Болница "Лозенец", известна като Правителствена, официално благодари на премиера Бойко Борисов, който по-рано днес обяви, че правителството си се отказва от решението си да я преструктурира в детска клиника. Той заяви, че не е очаквал такава съпротива и обяви, че промяната няма да бъде правена, но ще настоява болницата да не се води правителствена, защото я използват всички други институции и това име го дразни.

В краткото изявление, качено на сайта на здравното заведение, се казва:

"Ръководството и целият екип на Университетска болница "Лозенец", преподавателите, студентите и специализантите изказват благодарност и признателност на министър-председателя Бойко Борисов за решението му да я запази като Национално многопрофилно лечебно заведение и учебно-клинична база на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Ние ще продължим да подкрепяме идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница в България".

След обявяването на решението от СУ също изразиха опасенията си, че то ще засегне студентите и преподавателите и дори обявиха стачна готовност.