Близки, приятели, политици от ДПС и БСП, футболни деятели изпратиха Камен Костадинов в последния му път. На поклонението в столичния храм "Света София", с бившия депутат от ДПС дойде да се прости и Симеон Сакскобургготски, който заяви, че е държал да присъства на изпращането му, тъй като го познава от много години и смъртта му е голяма загуба за всички.

Съратникът му още от годините на СДС и после в ДПС - Христо Бисеров, също дойде да си вземе "сбогом", след като години наред не се беше появявал публично, а много разстроен беше друг негов близък колега и приятел - Йордан Цонев, който призна, че обича Камен Костадинов като брат. Цонев носеше и ковчега на покойния.

Съболезнования на близките и почит към паметта на дългогодишния член на Изпълнителния комитет на БФС изказаха лично Борислав Михайлов и съпругата му Мария. Тук бяха и Емил Костадинов, и Тодор Батков.

"Президентът Борислав Михайлов и ръководството на Българския футболен съюз изказват най-искрените си съболезнования към близките и роднините на големия професионалист и истински добър човек Камен Костадинов. Той никога няма да бъде забравен. Поклон пред светлата му памет!", се казва в съобщението на БФС.

Борислав Михайлов със съпругата му Мария Петрова

Снимка: Булфото

"Сбогом" с Камен Костадинов си взеха и политици от БСП, като бившият лидер на партията Михаил Миков, лидерът на АБВ Румен Петков и членът на Националния съвет на социалистическата партия Кирил Добрев. Сред множеството, изпълнило храма "Света София", беше и Методи Андреев, също бивш колега на Костадинов от годините в СДС, както и много бивши депутати от ДПС, начело с лидера на партията Мустафа Карадайъ.

"Днес се сбогувахме с един от ярките политици и истински демократи - Камен Костадинов. Той бе човек с голямо сърце, за когото ДПС бе живот, мисия и кауза. Като дългогодишен член на Централното оперативно бюро на ДПС, Камен Костадинов бе пазител на заедността, философията, която обедини три поколения политици в ДПС. С огромно желание развиваше структурите по места, учеше младите на всеотдайност. Не се примиряваше с фалша в политиката. Беше близък приятел и съратник. Поклон пред светлата му памет!", изказа съболезнования Карадайъ, придружаван от Хамид Хамид, Рамадан Аталай, Юнал Лютфи, Четин Казак, Петър Чобанов, Джевдет Чакъров и много други съпартийци на Костадинов, който на тези избори трябваше да води великотърновската листа на ДПС и да бъде народен представител за пети път.

Рамадан Аталай, Христо Бисеров

Снимка: Булфото

Още снимки ВИЖТЕ ТУК >>

Политикът почина ненадейно от инфаркт в неделя във Варна на още ненавършени 52 години.

Поклон пред паметта му!

Юнал Лютфи, Мустафа Карадайъ

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото