"В спалнята на премиера Бойко Борисов е снимал "приятел". Достъп там имат охраната и хигиенни работници, които го чистят, но изключвам възможност да е от тях, те са проучени". Това каза ген. Румен Миланов, бивш директор на директор на НСБОП и на НСО пред bTV по повод видеокадрите, за които се твърди, че са от спалнята на министър-председателя в резиденция "Бояна".

Самият Борисов потвърди, че кадрите са от спалнята му, но уточни, че допълнително са "аранжирани". По думите му това е планирано от години. "И преди съм казвал, че достъпът до подобни обекти от т. нар. близки хора трябва да бъде много ограничен, те много внимателно трябва да бъдат проучени, тъй като това крие опасности.

"Всеки, който е на висока длъжност, не само в България, а по цял свят е обект на негативни интереси. Този въпрос често се подценява", коментира още ген. Миланов.

Той уточни, че достъп до спалнята на премиера имат охранители и хигиенни работници, но изключва възможността да е снимал някой от тях, защото те са проучени. На въпроса този случай хвърля ли сянка върху НСО бившият шеф на службата отговори: "Хвърля сянка на съмнение за правилния подбор на хората, които около ВИП лицата, което е част от грижата на НСО.

Реакцията на служителите на НСО на плажа "Росенец", които влязоха в сблъсък със съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, ген. Миланов определи като "много зле", а облеклото им като "недопустимо". "Ако охраняваният обект се съблече по бански, това не означава, че и служителите на НСО трябва да се съблекат", уточни Миланов.