България е заела заслужено място в Европейския съюз и НАТО, което ѝ се полага. Това каза 42-ият президент на САЩ (1993-2001) Бил Клинтън по време на срещата на Clinton Global Initiative (CGI). Той е на посещение у нас по покана на бизнесмена Кирил Домусчиев.

Клинтън заяви, че се радва, че отново е в България и припомни за посещението си в страната през 1999 година.

Той подчерта, че страната ни се справя добре по отношение на това колко хора записват висше образование.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>

Казваме на хората, че не е нужно да си милиардер, за да правиш промени, отбеляза Клинтън и разказа за работата на неговата фондация. По думите му CGI обединява хората, защото само заедно можем да постигнем по-добри резултати. Споделените ангажименти работят по-добре от индивидуалните, посочи той.

Снимка: БТА

Според него чрез сътрудничество се постигат по-добри резултати, вместо да се изпада в конфликтни ситуации. Ако искаш най-добрия резултат, е нужно кооперирането, добави той. По думите му демократичните системи работят по-добре за намирането на най-добрите възможни решения, за разлика от авторитарните режими.

Кирил Домусчиев, Бил Клинтън и посланикът на САЩ у нас Кенет Мъртън

Снимка: БТА

Винаги ще има моменти, в които политическата сила ще бъде виждана по начин, по който разделя хората - понякога е вярно, посочи той. Но според Клинтън е важно да знаем какво искаме да постигнем, как да привличаме и да имаме повече мнения и идеи, и да ги прилагаме така, че да работим заедно и да постигаме най-добри резултати.

По думите му краткосрочните планове няма да осигурят на децата ни светло бъдеще, затова трябва да се намери правилната посока, която да не разделя хората.