Промени и в структурата на Българската армия влизат в сила от първи септември. Създават две нови структури - Командване за логистична поддръжка и така нареченото Киберкомандване. Във вторник бяха представени и новите им командири.

Командването за логистична поддръжка ще отговаря за поддръжката на армията в мирно и военно време. Ще отговаря и за поддръжка на силите на НАТО, ЕС, ООН, ОССЕ и други коалиционни формати на територията на България. По тази причина един от приоритетите е реализацията на проекти за модернизация, свързани със способности за приемане, разполагане и последващо придвижване на силите.

Киберкомандването от своя страна се създава заради очакванията за повече кибератаки. Според документите на НАТО киберотбраната е също толкова важна и стратегическа, колкото и военните действия. Киберкомандването ще подпомага и защитата на критичната инфраструктура в мирно време. И тук за добрата работа на командването ще е нужна модернизация на системите.

През 2019 година България стана част от Центъра за върхови постижения за киберотбрана на НАТО, базиран в столицата на Естония Талин. Промените са следствие от приетите Програма - 2032 и План - 2026 за развитие на армията.