"Корупция е да назначиш съпругата си в Министерството на финансите, докато си министър". Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов на извънреден брифинг в парламента. Балабанов отказа да посочи кого точно визира с това изказване. 

Същевременно той отрече всички обвинения, които управлението отправя към "Има такъв народ". Той нарече днешния дебат "публичен опит да се унищожи истината".

"Проведе се най-унизителният дебат, откакто имам честта да съм депутат", коментира народният представител за гласуването на оставката на Никола Минчев.

"Коалицията беше създадена с идеята всички да се изправим срещу статуквото. Подписа се коалиционно споразумение на база експертизата на всички колеги от тези четири формации. Трябваше да има почтеност, смирение, нулева толерантност към корупцията. Идеята беше всеки ден да се осветява по една корупционна сделка от предишното статукво, да се направят реформи в МВР, както и съдебната сфера. Но има ли една извършена реформа до този момент? Отговорът е: не", подчерта Балабанов и продължи:

"Бойко Борисов беше арестуван, без нито един от коалиционните партньори да знае, че ще има такъв арест. Не знам дори дали вътрешният министър знаеше. Но какво произведе този арест? Борисов беше превърнат в герой и всички социолози в момента казват, че ГЕРБ ще е първа политическа сила", уточни депутатът от ИТН и коментира и предложението вътрешният министър Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ.

"Предложението Рашков да оглави КПКОНПИ разтърси всички коалиционни партньори. Идеята е да бъде скрит от МВР, защото там не е извършена реформа, и да отиде в КПКОНПИ, където да бъде използван, цитирам: "за други неща", посочи Балабанов.

Относно обвиненията на премиера за липсващи близо 2,5 млрд. лв. от МРРБ Балабанов заяви, че "предложението за тези пари беше на Кирил Петков и то беше гласувано в парламента".

"Това са хора, които искаха да консолидират цялата власт в ръцете си. Оттук нататък ИТН ще прави всичко възможно българите да са удовлетворени от това, което се случва в пленарната зала", каза на финала Станислав Балабанов.