Министърът на отбраната Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че би приел покана от премиера Димитър Главчев да продължи работата си в новия служебен кабинет.

Запрянов направи политическия коментар по време на посещението си на Летище Пловдив, където се провежда годишната съвместна българо-американска летателна тренировка "Тракийско лято - 2024", а днес е Ден за гости и медии на летателната тренировка.

Военният министър увери, че има пълно доверие в премиера Главчев и изрази своята удовлетвореност от съвместната им работа.

"Аз съм част от екипа на господин Главчев. Нека да оставим премиера да си свърши работата", призова Запрянов, цитира го БТА.

По думите му, това, че е номиниран сегашният премиер, облекчава много нещата, защото той познава всеки министър, познава секторните политики, познава свършеното, познава и проблемите.

Запрянов изрази увереност, че в новия кабинет Димитър Главчев ще подбере правилните хора, които да ръководят съответните сектори.

Димитър Главчев трябва в понеделник да представи пред президента предложенията си за състав на служебното правителство. Румен Радев призова номинираният за втори мандат служебен премиер да осъществи персонални промени. 

В отговор Главчев обяви, че следи обществените настроения и ще отговори на тях удовлетворително, като така направи намек, че вероятно ще смени вътрешния министър Калин Стоянов. Такова предположение изрази вчера и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Стоянов да не бъде повече министър на вътрешните работи настояха от всички парламентарни партии, с изключение на парламентарната група на ДПС, ръководена от Делян Пеевски. Пеевски заяви, че ако бъде сменен, Калин Стоянов ще намери място като водач в депутатска листа. 

ИЗБРАНО