Националното ръководство на "Демократи за силна България", като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на "Демократична България" и партньорите от "Продължаваме Промяната" за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание, съобщиха от партията.

Днес на свое заседание Националното ръководство на партията е оцени резултатите от изборите като "сериозна загуба", но с уточнението, че става дума за загуба на коалицията ПП-ДБ.

"Националното ръководство на ДСБ отчита сериозната загуба на подкрепа на коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" на отминалите парламентарни избори. На фона на рекордно ниската избирателна активност, това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен диалогът с нашите поддръжници, който винаги е бил най-голямата ни сила. Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока", посочват от ДСБ

Съобразявайки се с волята на избирателите, ДСБ, като част от коалицията ПП-ДБ ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава.

Националното ръководство свиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 6 юли, на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание.