"Рано или късно очаквах, че ще има сблъсък с мафията. Той се случи покрай бюджетната процедура. Насложиха се редица кризи за мафията".

Това заяви вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев след гласуването на вота на недоверие на кабинета "Петков".

"За да оцелее правителството, трябваше да има достатъчно хора, които да са смели и да влязат в битка с мафията. Ако се беше сформирало такова мнозинство, то щеше да бъде много устойчиво", каза Василев, цитиран от БНР.

Той заяви, че "Продължаваме промяната" са започнали да се готвят за избори.

"Ние вървим към нови избори септември месец", заяви Василев и продължи: "Силно се съмнявам, че новото мнозинство може да излъчи правителство, след като дори не успяха да излъчат председател на НС".

"Не бях изненадан. Това беше предварително обявеният развой на събитията" - така вицепремиерът в оставка Асен Василев коментира вота на недоверие малко по-късно пред БНТ.

"Мислим по-скоро за нови избори, но това, което сме поели като ангажимент към целия български народ, не само към нашите избиратели, е да водим една много ясна политика, при която средствата стигат до гражданите, а не до чекмеджетата".

"Ако в този парламент се събере такова мнозинство, може и да се сформира кабинет, вкючително между новата четворна коалиция", добави той.

"Те бламираха избора за председател на НС, след като отстраниха Никола Минчев, очевидно нямат каниддат за позицията. Те очевидно нямат намерение да правят този кабинет, което мисля, че е добре за България"

"По-добре е да се отиде на избори и гражданите ясно да кажат: Да, искаме да подкрепим политиката, която ГЕРБ провеждаше в последните 15 години в полза на това няколко избрани фирми да получават милиардни договори, а всичко друго да бъде на втори план, или политиката, която ние започнахме а провеждаме и за която ГЕРБ, ДПС и Възраждане ни атакуват", каза още Асен Василев.