Бихме говорили с ГЕРБ и ДПС, когато тези партии не са управлявани от хора, които са рекетирали фирми, крали от държавната каса, когато това се почисти - те може би ще станат нормални партии. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Асен Василев от "Продължаваме промяната".

"Основният проблем е, че този процес последната една година не започна. ГЕРБ имаха възможност да започнат процес по почистване на партията, да кажат - Имаше неща, в които сбъркахме", заяви Василев.

Според него хора, които се чувстват виновни от ГЕРБ, трябва да направят самопризнания.

Народът очевидно харесва обещанията на ГЕРБ, надявам се от днес бензинът да падне с 1 лв., както обещаха, допълни той.

В коментар на изборните резултати Василев заяви, че представянето им е било по-слабо, отколкото са очаквали, но достатъчно силно, за да бъдат една добра опозиция.

"Искаме да водим една изключително безкомпромисна политика що се отнася до върховенството на закона и най-вече всички хора, които са бъркали в кацата, да бъдат разследвани и да отидат в затвора. Иначе ще се върнем пак в изходна позиция", отбеляза Асен Василев.

Той допълни, че гражданите са направили един много ясен избор и са казали, че предпочитат начина на управление на ГЕРБ.

"Миналата година имахме 67 депутати, толкова, колкото имат ГЕРБ сега и тогава поехме задачата да сформираме невъзможна коалиция. Това бяха много тежки разговори и преговори", обясни Василев.

Той каза, че ако се стигне до връчване на втори мандат, ще го вземат и ще започнат разговори с "Демократична България" и БСП като подкрепата на двете партии не трябва да се взема за даденост. По думите му, сега преговорите ще бъдат още по-тежки.

Според Василев безпринципни мнозинства не трябва да се съставят, а преди да има мнозинство, трябва да има съгласие по ясна политика. Кабинетът не е просто една сглобка от брой депутати, допълни той.