Това каза пред журналисти пред Министерство на спорта адвокат Върбан Върбанов.

Иванчева бе задържана днес по обяд при зрелищна акция на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Ген. Гурко" пред Министерство на спорта. По неофициална информация районната кметица е била хваната с крупна сума пари - 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от нея 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

Юристът уточни, че е получил обаждане от следовател. “Нищо не ми разказа, каза, че се извършват процесуално-следствени действия. Иванчева е посочила моя телефон в емоционално състояние. Предполагам е могла да посочи още 10 други телефона на адвокати. Не съм успял да говоря с нея. Не ме допускат, неясно по чии указания. Отзовавам се по професионална линия, това е мой дълг. Нямам представа има ли други задържани”, коментира Върбан Върбанов.

По думите му, от момента на задържането Десислава Иванчева има право на адвокатска защита.

"Дали тази защита ще бъде поета от мен е друг въпрос. Ако бъде повдигнато обвинение и г-жа Иванчева бъде обвинена тогава ще разберем за какво става дума. В момента може да е всичко”, добави адвокатът.

На въпрос нейната кола ли се обискира в момента на бул. “Васил Левски”, Върбанов предположи, че автомобилът е служебен на Столична община.
Десислава Иванчева все още се намира пред сградата на Спортната палата. Тя е с белезници. Заедно с нея е задържана и нейна заместничка.

Малко преди 17.30 часа адвокат Върбанов е бил допуснат до мястото, където разследващите обискираха колата на районната кметица.