"Демократична България" имат най-голям шанс да съставят кабинет с третия мандат", смята Андрей Райчев, съобщи bTV.

"Продължаваме промяната" дойдоха като обединяваща центристка партия. Сега те са заявката за дясно, те са дясната партия със силно развита социална политика. Тактически ход е дали ще се явят заедно с "Демократична България" или ще ги потопят на изборите.

"Радев не иска да има служебен кабинет. Той няма да даде третия мандат на БСП. Решението на Радев ще е просто и той ще го даде на този, който има максимална възможност да състави кабинет", каза анализаторът.

По думите му левицата все още се държи със "зъби и нокти" за десницата и това не може да продължи дълго. "Предстои гърч в ляво", каза Райчев.

Сметките на Коренелия Нинова излязоха без кръчмаря. Изборите чукат на вратата, а къде е тя - нормално е левите да са съюзници с центристите, а сега не е така. По думите му левицата все още се държи със "зъби и нокти" за десницата и това не може да продължи дълго. "Предстои гърч в ляво", каза Райчев.

ГЕРБ няколко пъти протяга ръка и тя беше приета, с физиономия, но беше приета - за Македония например, коментира още Андрей Райчев.