Коалицията "Продължаваме промяната- Демократична България" (ПП-ДБ) печели най-много гласове в София, показват данните от екзит пола на социологическата агенция "Алфа рисърч".

Според него резултатът на коалицията в столицата е 32%.

Първата в национален план политическа сила ГЕРБ печели с около 10 процентни пункта по-малко - 22 на сто. На трето място са "Възраждане" с 11%, следвани от БСП с 6% и ИТН с 5% подкрепа. Традиционна слабата в София ДПС има около 1% от гласовете.

Разликата между дяловете на ПП-ДБ и ГЕРБ обаче се стопява. Преди година тя бе 18 процентни пункта, а сега е едва 10. 

Същевременно ГЕРБ на тези избори са получили подкрепа от много повече хора в областните и малките градове. Там партията на Борисов взема 30% в областните центрове при 16% за "Продължаваме промяната - Демократична България". В малките градове ГЕРБ взема 35% при едва 11% за основния опонент.

"Възраждане" печели най-много избиратели в областните градове - 17%, което е с 1 пункт нагоре спрямо миналата година. В малките градове партията на Костадинов взема 13% от вота, а в столицата - 11%. Това е с едва 1 процентен пункт по-малко от резултата й на предишните избори в столицата. С това обаче тя е трета политическа сила в града.

БСП има двуцифрен дял от вота - 11%, само в малките градове. Без изненада ДПС събира най-много гласове в селата - 37%, там 10% са гласували за ГЕРБ.