Появата на една или няколко нови партии ще разместят политическите пластове. Това заяви бившият председател на Стратегическия съвет на президента Румен Радев - Александър Маринов пред bTV.

Могат да се появят хора, които не са известни на обществеността и да влязат в парламента. Дори малка формация може да прескочи бариерата, каза Маринов и даде пример с формацията на Кузман Илиев, но отрече да има нещо общо с нея. 

Проектът на президента още не се задава, по думите на Маринов. 

По думите му ще има още по-драстично оттегляне на българските граждани от участие в политиката чрез гласуване в изборите. Около 5% от българите си правят труда да отидат до изборните секции и гласуват против всички партии.

Александър Маринов е убеден, че в момента, в който предсрочните избори станат реалност, новите партии ще се обявят.

Политическата криза - дали е театър на абсурда или комедия на ситуациите. Последните събития нарушиха рекордно всички правила, заяви Маринов. 

Той посочи, че президентът Румен Радев ще избере някого за служебен премиер по "домовата книга". Председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков е ярка политическа фигура и с него няма да има доверие в изборния процес.

Според него партиите няма да продължат агонията заедно и ще отидат на предсрочни парламентарни избори.