Флин подаде оставка след обвинения, че е излъгал за връзките си с Москва. Той бе разкритикуван заради проведени няколко телефонни разговора с руския посланик във Вашингтон преди встъпването в длъжност на Тръмп и за това, че е укрил от вицепрезидента Майк Пенс за какво наистина е говорил с дипломата. За съдържанието на разговорите съобщи пресата.

После в. "Ню Йорк таймс" съобщи, че членове на президентския екип на Тръмп са имали контакти с представители на руското разузнаване, допълва Ройтерс, цитирана от БТА.

По този повод Тръмп написа в Туитър: "Абсурдът с руската връзка е просто опит да се прикрият много грешки, допуснати от губещата кампания на Хилари Клинтън".

В друг туит Тръмп разкритикува медиите, разпространяващи фалшиви информации, предаде Франс прес.

"Медиите, разпространяващи фалшиви информации, полудяха с конспиративните си теории и сляпата си омраза", написа президентът и спомена телевизиите Ен Би Си и Ем Ес Ен Би Си, за които каза, че са "невъзможни за гледане", предаде Франс прес.

За сметка на това Тръмп похвали консервативната телевизия Фокс.

В трети туит президентът обвини американските разузнавателни служби в изтичането на информациите по случая с Флин.

"Информации са дадени незаконно на лошите "Ню Йорк таймс (@NYTimes) и "Вашингтон пост" (@WashigtonPost) от разузнавателната общност (Агенция за национална сигурност или ФБР?)", написа той.

Тръмп поздрави журналист от Блумбърг, че е написал: "АНС и ФБР не трябваше да се намесват в нашата политика".

В друг туит Тръмп говори и за анексията на Крим.

"Крим беше ВЗЕТ от Русия по време на администрацията на Обама. Дали Обама беше прекалено мек с Русия?", написа той в Туитър.

Русия очаква позитивна среща Путин-Тръмп

Русия се надява на позитивен дневен ред за среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп, заяви пред журналисти председателката на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Валентина Матвиенко, цитирана от ТАСС.

По думите й Русия е заинтересована пълноценните двустранни отношения да бъдат възобновени, но това е продължителен процес и не си струва да се очаква бързото им рестартиране.

"Към момента има споразумение за среща на президентите на САЩ и Русия. Провежда се интензивна подготовка на дневния й ред. Настроени сме за позитивен дневен ред, за възстановяване на пълноценните отношения - политически, икономически и други, със Съединените американски щати и очакваме такъв подход и от тяхна страна", каза тя.