Това каза пред журналисти в Пловдив експремиерът и бивш лидер на БСП Жан Виденов, цитиран от БТА.
"Повечето президенти се мъчат да ги надскочат и това става проблем за тях. Това не е нужно на България и рано или късно ще имаме президент, на който, както в Германия - няма да му помнят името", допълни Виденов.

На въпрос как ще коментира спада на рейтинга на правителството, той отговори, че това е нормално.
"Годината е много трудна, действат инерционни процеси и дълги вълни в икономиката, които все някой трябва да обере. Като икономист обаче, мнението ми е, че ГЕРБ имат много добри дни пред себе си и човек може само да им завижда", каза още бившият министър-председател.
Той сравни сегашния кабинет с този, който сам оглавяваше, като уточни, че тогава правителството е започнало в добри времена, а по-късно обстоятелствата са се влошили. По думите му сериозно отражение тогава е дал и огромният външен дълг, нещо, което е различно в момента.

Виденов отказа да коментира изказването на еврокомисаря Оли Рен, че България е по-зле от Унгария, с мотива, че не притежава необходимата информация в момента.
"Най-вероятно обаче Рен не отчита факта, че Унгария бе галеното дете на Изтока от гледна точка на инвестициите и то десетилетия наред, докато България обратно - бе завареното дете", заяви още социалистът.

Той присъства на откриването на Спортната база на Европейския колеж по икономика и управление, където е преподавател по европейска интеграция.

Неотдавна Красимир Премянов от БСП лансира като евентуална кандидатура на партията за президент именно Жан Виденов.