Това уверил "Атака" директорът на СДВР Валери Йорданов, с когото се срещнаха  лидерът на партията Волен Сидеров и депутати, съобщи БТА. Йорданов казал, че може да се обсъдят възможностите полицаите да бъдат преместени от специалното подразделение за охрана, където работят.

През юли 2008 г. по време на протест на "Атака" срещу правителството, Димитър Стоянов, който е син на съпругата на Сидеров, беше задържан в Пето РПУ с други атакисти. Според МВР той не се легитимирал и оказал съпротива. Депутатът отрече и каза, че дори бил удрян многократно от униформените.

"За нас това е някакво разрешение на въпроса, защото иначе остава нагласата, че такова поведение е приемливо, не се санкционира и може да стане лош пример", коментира Сидеров след срещата с полицейския началник.
Според политика за самото МВР е от полза да се разграничава от такива служители.
"Удовлетворени сме от разбирането на ръководството на СДВР и смятаме, че то показва новия курс, който се поема", похвали той униформените.

Волен Сидеров припомни, че след инцидента преди две години от "Атака" са се срещнали с тогавашния министър на вътрешните работи Михаил Миков и с директора на СДВР по онова време, но нямало резултат.
"При тогавашното управление не бяха предприети никакви мерки спрямо полицаите и това беше обяснимо, тъй като самата полиция се използваше като репресионен апарат към "Атака", заяви лидерът на партията.

По думите му, освен Димитър Стоянов, тогава е имало и други пострадали, които също са подали жалби.
"За съжаление делата се точат дълго време, почти две години, което затруднява и свидетелските показания. Самото дело на Стоянов все още не е стигнало до съд. За мен това не говори добре за правораздавателната система и потвърждава критиките за необходимост от реформа там", коментира Сидеров.