Тя каза това по повод дебатите в Народното събрание по искането на Синята коалиция за освобождаването й като председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика, предаде БТА.

Масларова се отказа от депутатския си имунитет във връзка с разследване заради злоупотреби със средства по програмата "Красива България", които са били използвани за ремонт на сграда от фонда на Министерството на труда и социалната политика в Стара Загора.

"Опозицията в момента е съдена, но не съдиите и не обвинителите са тези, които се опитват да бъдат такива. Работила съм в комисията с любов, с професионализъм, с отговорност", отбеляза бившият социален министър.

По думите й, въпреки че комисията е била наказана само с един експерт, е работила повече от много други комисии, които имат по осем експерти.

"Нека да оставим пленарната зала да реши, аз мога да изтърпя още малко. Ще работя в областта на труда и социалната политика, защото там ми е сърцето, там ми е квалификацията, но искам предварително да заявя, че ако продължи този сценарий, аз ще напусна парламентарната комисия по труда и социалната политика, там не мога да остана, там не може да се работи", заяви Масларова.

В отговор на въпрос дали дебатите в пленарната зала са я нагрубили, тя отговори каза, че най-меко казано не е приятно, но е длъжна да стои в залата.
"Аз съм поела своята отговорност, аз зная какво съм вършила като министър, така че съм длъжна да стоя. И така, както моите колеги ме подкрепят, аз трябва да бъда заедно с тях, за да са и те спокойни, че аз не бягам от никакъв вид отговорност", каза още Емилия Масларова.