По-рано днес прокуратурата поиска за ексслужителката си да бъде призната за виновна и да получи 2-годишна условна присъда.
Досъдебното производство срещу подсъдимата беше образувано през януари 2007 г. Според прокуратурата от 1992 г. до 2006 г. Хаджидимитрова е пропуснала да изпълни своевременно задълженията си по 31 досъдебни производства, 15 акта за надчет и 2 преписки с цел да избави другиго от наказание.
В пледоарията си единият от адвокатите на подсъдимата заяви, че за годините от инкриминирания период всички нейни преки ръководители са получавали редовно информация от нея за висящи дела и преписки в районната прокуратура. Въпреки това работата й не е притеснявала никого и тя получавала отлични атестации. Адвокат Василев заяви, че е възмутен, че това е поредният случай, в който се действа неправомерно срещу човек, чийто живот е преминал в прокуратурата.
Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред апелативната инстанция. Остава в сила наложената мярка за неотклонение „подписка”. Съдът мотивира своето решение с липсата на достатъчно доказателства за извършено проестъпление, съобщи БГНЕС. Наблюдаващият прокурор Иван Аврамов заяви, че ще обжалва решението на градския съд.