Всички вноски, платени за единия самолет, се приспадат от другия, като лизингодателят няма да предявява никакви претенции и неустойки, допълни министърът, цитиран от БТА. По думите на Цветков този вариант устройва най-много държавата, защото се минимизират възможните загубите.
Цената на самолета, ще е такава каквато е договорена - 44 млн. долара, а за тази година държавата няма да плаща вноски с изключение на последната - около 900 000 долара. Останалите вноски ще се платят от лизингодателя с парите, които са платени за придобиването на първия самолет.
Ако правителство днес приеме този вариант от преговорите, ние се споразумяваме с лизингодателя и няма необходимост от обявяване на сделката за нищожна, защото ние прекратяваме единия договор по взаимно съгласие без неустойки за държавата, каза в отговор на въпрос министърът. Той допълни, че всички загуби от прекратяването на единия договор няма да бъдат предявявани към държавата.
В отговор на въпрос министърът каза, че договорената цена от 44 млн. долара е действително висока. Той уточни, че такава цена е била договорена и за двата самолета. Последствията от прекратяването на единия договор остават за лизингодателя и това е причина дотук да са стигнали преговорите - цената да остане същата, други отстъпки не бихме могли да получим при това положение, допълни министърът.