Не е тайна за никого, че през предходните години имахме доста големи проблеми с липсата на подкрепа от страна на правителството, припомни Фандъкова. Тя определи номинацията си като огромна отговорност.
"За мен не е важен постът, а работата. За нас е важно в страната нещата да вървят така както е общата политика на правителството", каза тя.
Сега предстои утвърждаване на кандидатурата й от комисия и официалното представяне на тази кандидатура от страна на Бойко Борисов. При всички случаи ще се съобразя с решението на ръководителите и лидера на ГЕРБ.
Запитана дали самата тя има номинация за поста образователен министър, ако бъде избрана за кмет, Фандъкова изтъкна, че в ГЕРБ има достатъчно добри специалисти в сферата на образованието, сред които да бъде направен този избор. "Поели сме огромна отговорност пред всички хора, които ни гласуваха доверието, което трябва да оправдаем", подчерта министър Фандъкова.
По думите й, който и да застане на поста й в министерството, ще продължи политиката, водена до момента. Работата е екипна и човекът, който и да е той, ще бъде в достатъчна степен готов да продължи тази политика, смята тя.
Заместникът й Сергей Игнатов, който отговаря за висшето образование, е едно от спряганите имена. Запитана дали той подходящата кандидатура Фандъкова коментира, той в момента има ресор, работи интензивно и е на подходящо място в структурата на министерство на образованието.