Ангелов има 28 години стаж в централата и изборът му е израз на желанието ни да има приемственост, а не да се прави самоцелна смяна, посочи Трайков, цитиран от БТА.
Министърът каза, че Ангелов е минал през различни нива на работа в АЕЦ "Козлодуй", а в момента длъжността му е главен инженер.
Досегашният директор на АЕЦ-а Иван Генов подаде оставка в понеделник. Липсата на прозрачни тръжни процедури посочи министър Трайков като основен проблем в досегашното управление на АЕЦ "Козлодуй". Той поясни, че не е имало никакви причини, поради които продажбите на електроенергия на свободния пазар да не се извършват по прозрачни тръжни процедури и въпреки това продажбите са ставали при цени, определяни по неясен начин.
Трайков отбеляза, че това не означава, че досегашният директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов няма професионални качества.
Освен Димитър Ангелов, Милена Ценова и Костадин Димитров са новите членове на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй” ЕАД, реши Съветът на директорите на Български енергиен холдинг. Атомната централа е дъщерно дружество на БЕХ, съобщиха от холдинга. Освен персоналните промени в ръководството на АЕЦ “Козлодуй”, БЕХ, взе решение и за намаляване на броя на членовете на Съвета на директорите на атомната централа до трима души.
Намаляване на състава ще има и за останалите дружества в състава на БЕХ, като Съветите на директорите, които ги управляват, ще станат тричленни. Промяната е свързана с оптимизация на управлението на компаниите, както и с политиката за намаляване на разходите. Съветът на директорите на БЕХ реше неговите членове да излязат от ръководствата на дъщерните дружества на холдинга.
С приетите днес промени от ръководството на АЕЦ “Козлодуй” бяха освободени Красимир Янков, председател на Съвета на директорите, Йосиф Илиев, заместник-председател на Съвета на директорите, Иван Генов, изпълнителен директор и Тенчо Попов, член на Съвета на директорите.




Вижте видео от обявяването на новия директор