Като мотив за това твърдение се посочва фактът, че казанлъшкият кмет не е изпратил информация в „Официален вестник" на Европейския съюз, каквото е изискването на чл. 45А на ЗОП, касаещо поръчките по проекти на ЕС, предаде Дарик радио. Дамянов не е попълнил документите за аванса по проекта, на стойност 61 288 960 лева, както изисква европейската програма. Размерът на аванса е 10% от стойността на безвъзмездната финансова помощ по проекта, съгласно Решение 200 на Общинския съвет в Казанлък от май тази година. Паралелно с това кметът поискал от местния парламент да подкрепи тегленето на кредит в размер на 4 милиона лева за целта на проекта. От Общинския съвет твърдят, че искането на Дамянов за този кредит би могло да създаде проблеми при получаването на средства от безвъзмездната финансова помощ.
Според съобщението на Общинския съвет е притеснително, че в Министерството на околната среда и водите все още не са предоставени от Община Казанлък договори за извършени проектни дейности.
Преди пет месеца Общинският съвет гласува кметът да изпълни установената процедура от МОСВ за канализацията на квартал „Христо Ботев". Съветът задължи Дамянов да създаде организация за изпълнение на дейностите, включени в проекта, както и да създаде условия за добра отчетност и прозрачност при усвояването на средствата и недопускане нарушения, които биха довели до спиране на финансирането от договарящия орган. Вместо това Дамянов вече няколко месеца търси виновници и отклонява вниманието от създадените от него проблеми по изпълнението на проекта, твърдят от Общинския съвет на Казанлък.