Босът на кръга "Орион" е починал в нощта срещу понеделник в присъствието на Меджедиева и 16-годишния си син Румен.
От 2 години бизнесменът се бореше с рака и ходеше на химиотерапия. Той бе в развод със съпругата си, но преди 6 месеца двамата се помирили и отново заживяли зедно.
Миналата година Спасов дори написа писмо до главния прокурор Борис Велчев, в което "натопи" Меджедиева, че е присвоила 3 милиона долара.
"Имам убеждението, че Веска Меджидиева е присвоила над 3 млн. долара. Вероятно само поради някои грешки в работата на следствието обвинението може евентуално да се провали", пишеше в писмото Спасов.
Румен Спасов е син на ген.-лейтенант Мирчо Спасов - зам.-министър на вътрешните работи по времето на Тодор Живков. Завършва английска гимназия в София, военното училище в Търново и Висшия икономически институт "Карл Маркс". Уволнява се през 1968 г. и постъпва в контраразузнаването.
Името му нашумя покрай приятелския кръг "Орион" - той бе президент на фирмата "Орион Комерс", но през 1992 г. формално излезе от нея.
Меджедиева и Спасов живеят в Южна Африка от края на 1996 г., малко преди падането на правителството на Жан Виденов. Бизнессемейството се числеше към т.нар. кръг "Орион", който минаваше за близък до "червения кабинет". Смята се, че двамата са напуснали страната поради страх от съдебно преследване.