Директорът на ОП "Паркиране и репатриране" Нъшан Деркалестаниан започна ударна ревизия на служебните абонаменти, дадени на фирми за прилежащи паркоместа, предаде Plovdiv24.bg.

Институцията е получила множество сигнали от граждани, свързани с този тип абонаменти, което е подтикнало директора към конкретни действия.

"Хората се свързват с нас, за да разберат дали конкретен абонамент се заплаща, или е актуален. Приемаме сигналите, разглеждаме ги и правим проверка на място. Целта ни е да видим какви разрешения за служебни абонаменти са давани до момента. Установихме много знаци, които не са премахнати, а има подадени заявления за отстраняването им", каза той.

Деркалестаниан желае да реализира всички протоколи от проведени предишни заседания и да установи кои знаци не са актуални и валидни, но все още не са премахнати.

Директорът е забелязал също, че има много забавени плащания на служебни абонаменти.

"Всеки месец има такси, които ползвателите трябва да заплащат към нас. Заради множеството забавения вече сме изкарали конкретните длъжници и скоро ще бъдат прекратени абонаментите ни към тях. Ако премахването на знаците не стане доброволно от страна на ползвателя, ще се наложи да изпратим писма до ОКТ и те да предприемат действия по компетентност", каза Деркалестаниан.

Наблюденията му са, че най-много нарушители има в централната градска част. Директорът на ОП "Паркиране и репатриране" иска да ограничи максимално местата за служебните абонаменти.

"Спрямо съответните местата в "синя зона" и цялостния обхват на паркоместата, ще преценваме колко служебни абонаменти да се издават. Срокът им е едногодишен и ако видим, че има затруднения на паркирането на тези улици, ще трябва да бъдат намалени".