Четирима дилъри на наркотици са задържани при специализирани действия на територията на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града. Двете полицейски операции в рамките на активните усилия за пресичане на разпространението на високорискови вещества са реализирани миналата седмица, допълва БТА.

Двамата мъже, занимавали се с незаконната дейност, са задържани при акция на разследващи от отдел "Криминална полиция" с участие на колегите им от сектор "Специални тактически действия". Над 170 грама амфетамин и електронна везна са открити в дома на единия, а повече от 26 грама от същия наркотик и известно количество марихуана са конфискувани от жилището на другия.

Междувременно като заподозрени за разпространение на синтетичен канабиноид в Шесто районно управление са арестувани мъж и жена от квартал "Столипиново". При процесуално-следствените действия полицаите иззели от адресите им над 280 дози от високорисковото вещество с тегло около 170 грама.

По случаите са образувани бързо и три досъдебни производства под наблюдение на Окръжна прокуратура - Пловдив. С постановления на наблюдаващите прокурори четиримата са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за срок до 72 часа.

Други две последователни специализирани полицейски операции, свързани с разпространение на наркотици, бяха проведени миналата седмица под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пловдив. Криминалисти задържаха 18-годишен, предлагал за продажба марихуана чрез използване на мобилно приложение. Според събраните доказателства, той складирал малки дози от наркотика в тайници на обществени места, за да ги разпространи на клиенти. Бе арестуван и друг криминално проявен, на 25 години. При претърсването са иззети над 54 грама марихуана, почти 107 грама амфетамин, около 22 грама метамфетамин, 62 грама таблетки екстази, 5,6 грама кокаин.