Управителят на общинската болница "Свети Мина" в Пловдив проф. Петър Петров се включи в извън работното си време в помощ на колегите си в COVID отделението на болницата.

Решението да помага той е взел сам, след като е отправил призив преди няколко дни, че в здравното заведение липсват специалисти и се търсят доброволци, но никой не се е отзовал.

"Не мога да спра работата си на управител, но се опитвам в свободното си време да бъда в отделението и да оказвам помощ", каза Петров.

В отделението в момента работят само двама лекари, след като двама са дали положителен тест за коронавирус, съобщава БНТ.

По думите на управителя на болницата, мед. сестрите работят в други отделения и попълват на парче празните части от графика. За да се премахне преумората и да се запълни графикът, се търсят в помощ 6 сестри и 4 лекари.

В момента в отделението са настанени за лечение с коронавирус 12 пациенти, били са 18, но 8 са изписани, приети са нови двама и има свободни места, персонал обаче няма.

Петър Петров обясни също, че по последните указания на Областния щаб приемът на заразените трябва да се прецизира и ако състоянието на човек позволява, той трябва да се изпише и да е на домашно лечение.