УМБАЛ "Свети Георги" спечели дело срещу НЗОК във Върховния административен съд, съобщават от болницата.

От касата бяха извършили проверка в Клиниката по кардиохирургия на болницата и констатацията бе за източване на бюджета на касата чрез отчитане на фиктивни операции и други медицински дейности на пациенти.

Проверката на Здравната каса завърши и със заповед за частично прекратяване на договора по клинична пътека 116 за оперативно лечение на сърдечни заболявания.

Болницата обжалва в Административния съд Пловдив наложените санкции и съдът ги отмени през април миналата година. Сега Върховният административен съд, пред който НЗОК обжалва, потвърждава решението на първата инстанция, предаде БНР.

Миналия месец приключи основен ремонт на Клиниката по кардиология, който включаваше болничните стаи, санитарните възли, манипулационните, лекарските кабинети и общите помещения. Обновена беше още водопроводната и електрическата инсталация. Нови са пожароизвестителната и системата за сигурност. В изпълнение на цялостната концепция за климатизация на Хирургичния блок, в Клиниката по кардиология вече е изградена система за централна климатизация.