Започна насипването на пръст в основите на къщата в пловдивския квартал "Капана", чиято избена стена се срути вчера заради строеж на хотел в съседство. Тази сутрин малки камиончета извозват на строежа пръстта, която работниците насипват в изкопа до дупката, образувала се в съседната сграда.

Укрепват се основите и стените на съседната сграда, пострадала заради строителните дейности, каза инвеститорът на обекта Калин Ганев пред БНР.

"В момента има предписание вчера от РДНСК, насипва се цялата част откъм срутилата се стена, ще бъде бетонирана основата на тази къща и ще бъде укрепена. Това е предписанието на РДНСК, от гл. експерт доц. Марчоков от София. Това изпълняваме в момента. Надяваме се, в рамките на 2-3 дни да можем да го извършим", обясни той.

След като се изсипят инертните материали ще се налее бетон между двете сгради.

"Тогава ще се направи същинското укрепване, а сега ще се укрепи основата, върху която да можем да излеем стена или както предпишат РДНСК. Първо ще се укрепи тази сграда, трябва да е стабилна, да минат на проверка да се види, че всичко е направено и чак тогава ще говорим как ще се укрепва откъм нас", каза още инвеститорът.

На мястото днес имаше и представители на общинския инспекторат, които следяха за това дали шофьорите на камиони, които превозват насипни материали, имат пропуски и платнища на ремаркетата.

Докато четириетажната сграда бъде укрепена, собствениците трябва ще живеят на квартира. Очаква се възложителят на строежа да поеме разходите за техния наем.