Международна научна конференция на тема "Религия и образование. История, традиции и съвременни тенденции" ще се проведе от днес до 17 ноември в залата на Общинския съвет в Пловдив на ул. "Авксентий Велешки" №20.

Конференцията е организирана от Катедрата по теология към Философско-историческия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в сътрудничество с Общински съвет - Пловдив и се провежда под егидата на Министерството на образованието и науката.

Събитието ще събере представители на академичните среди - теолози, педагози, философи, с духовници от няколко православни църкви и с експерти в областта на образованието от национални и регионални институции, както и с учители, преподаващи религия, млади учени и докторанти.

Заявилите участие са от България, Русия, Украйна, Полша, САЩ, Сърбия. Българските участници са представители на девет висши училища и на БАН. В научната програма на конференцията ще участват и международно признати и утвърдени изследователи, но и такива, които правят първите си стъпки в науката.