Ограничават движението в Пловдив - събарят тютюневия склад Във връзка със събарянето на бившия тютюнев склад на бул. "Христо Ботев" в Пловдив преди Бетонния мост от 26 до 28 декември (включително) се въвежда временна организация на движението.

Това съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта" в общината. Северното платно на бул. "Христо Ботев" се затваря в участъка от кръстовището с улица "Авксентий Велешки" в посока запад - до края на предвидената за разрушаване сграда.

Шофьорите на автобусите от градския транспорт са предупредени да карат бавно и внимателно.


От ОП "Организация и контрол на транспорта" призовават всички участници в движението за повишено внимание.

Припомняме, че три от тютюневите складове в Пловдив горяха през 2016 година. Сред унищожените сгради тогава бе и т.нар. склад "Кудоглу" - една от най-красивите сгради от архитектурния комплекс, паметник на културата.

При инцидента 8 екипа на пожарната участваха в гасенето. Огънят в Тютюневото градче пламна в следобедните часове и тръгна от един от складовете на ъгъла на ул. "Иван Вазов" и ул. "Екзарх Йосиф". Пожарът се разпространи и към съседните складове от ансамбъла. Това наложи и евакуация на живеещите в района хора.