Полицията в Пловдив задържа мъж и жена за склоняване на лица към проституция и разбиха схема за набиране на масажистки за т.нар. "хепи-енд" масаж, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив.

При специализирана полицейска операция служители на Криминална полиция са задържали 39-годишен мъж и неговата 32-годишна приятелка, които живеели на семейни начала, от с. Брестовица. Те организирали схема за склоняване към проституция с користна цел. Жената стопанисвала масажни салони в приземни етажи на жилищни сгради, в които се предоставяли различни сексуални услуги. Тя пускала обяви в сайтове за работа и набирала "масажистки" за т.нар. "хепи-енд" масажи, като услугите са извършвани само през деня. Двойката генерирала прилични дневни доходи, а мъжът подпомагал жената логистично.

Претърсени са пет адреса в Пловдив и с. Брестовица. В един от тях са открити и иззети късо бойно оръжие със заличени серийни номера и боеприпаси. От останалите адреси са иззети множество вещи, съотносими към предмета на делото.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура Пловдив.