Българската банка за развитие продаде от втория опит на търг почивната база "Здравец" в известното с лековитите си води село Нареченски бани.

Имотът бе пуснат за продажба от ББР в началото на лятото през портала за електронни търгове на Агенцията за публичните предприятия и контрол, като тогава началната цена бе 285 хиляди лева. След като никой не се яви бе пуснат нов търг, а началната тръжна цена бе с близо 40 000 лева по-малко - 257 175 лева без ДДС. Стъпката за наддаване бе 5144 лева. Именно с толкова е купена почивната база от бизнесмена Георги Майоров, съобщава "Новини.бг"

Комплексът се състои от две части - четириетажен хотел с 54 двойни стаи със застроена площ 393 кв.м. и триетажна сграда (132 кв.м.) с 4 просторни апартамента. Парцелът е с площ 941 кв.м. На партерния етаж има изграден ресторант с гледка към река Чая.

До 1 август 1996 година почивния дом е бил в активите на държавна фирма "Социален отдих". На 1 август с решение на Министерски съвет почивната база е прехвърля безвъзмездно на Националния осигурителен институт. На този етап почивният дом е функционирал именно като леглова база по разнообразни посоки за балнеолечебни процедури.

Почивната база минава в частни ръце през 2006 година, когато е трансферирана на "Европейски Съюз КОМ Н " ООД. Година по-късно в собствеността изникват имената на Гьока Хаджипетров - регионален шеф на Пловдив при държавното управление на Национална движение "Симеон Втори", правоприемник на пловдивския търговец и филантроп Хаджи Гьока Павлов, както и на Мария Петрова. През 2019 година парцелът е ипотекиран в ББР, които в последна сметка взимат собствеността и продават парцела сега.

ББР имотът като разположен на изключително тихо и спокойно място сред красивата природа на Средните Родопи, подходящ за хотел или старчески дом. Село Нареченски бани е един от най-известните балнеолечебни курорти в България, като водите от трите минерални извора лекуват редица заболявания на нервната, сърдечно съдовата, опорно-двигателната система. Намира се на 190 km югозападно от София, 24 km югозападно от Асеновград, на 42 km южно от Пловдив и на 28 km северно от Чепеларе.