Нов случай на потресаващо насилие в Първомай. За него съобщи адв. Атанас Атанасов от Пловдивската колегия, който е специализиран в дела срещу домашно насилие и е поел защитата на жертвата.

В основата на агресията е мъжка ревност. Съпругът се прибрал от работа по обяд и макар домът им да бил подреден, а обядът - приготвен, той се подразнил, че жена му си гледа телефона. Вдигнал огромен скандал, минал зад гърба й и я ударил по главата с тежък предмет. Отворила се близо 6 см рана, текнала кръв и децата били принудени сами да изчистят пода, дивана и леглата от кървавите петна, пише до медиите адв. Атанасов, цитиран от БНР.

След удара жената часове наред била в безсъзнание и се свестила чак в болницата в Първомай. Лекарите там й дали първа помощ, но преценили, че животът й е в опасност и я транспортирали в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, където близо седмица медиците се борили за нея. Състоянието й било усложнено заради хронична хипертония и анемия.

Многодетната майка е с пет шева на главата, има загуба на паметта, и досега изпитва силни болки. Въпреки това, подобно на случая с Дебора, заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че става дума за "лека телесна повреда".

За пострадалата жена се грижат роднините й, тъй като и след посегателството съпругът й не спрял да я заплашва.

"Живее в постоянен страх и ужас и се притеснява от нов побой", коментира адвокат Атанас Атанасов.

По думите му, страховете й от саморазправа са основателни, тъй като преди години, докато съпрузите работели в Гърция, мъжът отново пребил съпругата си, а тамошните власти взели адекватни мерки.

На 8 август т. г. Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна защита на жената по чл. 18 ал. 1 от Закона за защита от домашното насилие. Постановени са незабавни мерки за закрила на пострадалата. За извършеното престъпление законът предвижда до 3 години лишаване от свобода. Само от началото на годината Районният съд в Първомай е издал близо десет заповеди за незабавна закрила на пострадали от домашно насилие жени.