С повече от 400 нови знамена Пловдив посреща Националния празник 3 март - Ден на Освобождението на България от османско иго, съобщиха от общинската администрация.

Те са монтирани от екип на общинското предприятие "Чистота" по електрическите стълбове на шест от входно-изходните артерии на града - Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез "Скобелева майка".

Нови флагове се веят също на "Коматевско шосе", пред сградата на Общината, до изложбената зала на Главната улица, на площад "Римски стадион", моста на Панаира и други знакови места в града. Броят на националните и пловдивските знамена е разпределен по равно. Осигурени са от Община Пловдив и са изработени от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

Обновени са и трибагрениците върху 15-метровите пилони на входовете на Пловдив. За първи път голям трикольор е монтиран до Овощарския институт.

Директорът на "Чистота" инж. Десислава Георгиева напомни, че по традиция знамената се обновяват два пъти годишно - в навечерието на Националния празник 3 март и на 6 септември, когато се честват Денят на Съединението и празникът на Пловдив.