Кола се озова по таван в изкоп на пловдивския булевард "Дунав" след гонка с полицията, започнала от село Труд. В участъка текат ремонтни дейности, свързани с Водния цикъл на Пловдив. 

Инцидентът е станал през нощта, на бул. "Дунав", в отсечката между "Карловско шосе" и ул. "Победа", в платното в посока София.

Водачът на "Хонда"-та е задържан след опит да избегне полицейска проверка тази нощ, предаде БНР. От полицията уточниха, че минути след полунощ автопатрул на РУ-Труд подал сигнал за спиране със стоп палка на преминаващия в селото автомобил. Водачът обаче не се подчинил и продължил в посока Пловдив. С включени светлинна и звукова сигнализация униформените последвали колата, която преминала на червен светофар на кръстовището между бул. "Дуна"в и ул. "Райна Княгиня" и навлязла в заграден участък с ремонт, обозначен със съответните знаци. Там, в изкоп хондата пропаднала и се преобърнала.

На място, заедно с колегите им от Трето РУ, униформените задържали 62-годишния криминално проявен мъж зад волана.

Снимка: Радио Пловдив, Неда Велкова

Тестът му с дрегер отчел наличие на 1,38 промила алкохол, той е дал кръвна проба за химически анализ. На шофьора и негова спътничка е оказана медицинска помощ.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа, образувано е полицейско производство.

В момента на място няма полиция, само работници на ВиК и строителната фирма, която работи по обекта. По план днес е трябвало да бъдат поставени тръби, но служителите останали изненадани от автомобила, който се намира в изкопа.

Снимка: Радио Пловдив, Неда Велкова

Това не е първи "полет" към изкоп в града. Миналия месец лек автомобил пропадна в дупка, образувала се след ВиК авария в пловдивския район "Тракия". Месец преди това пък в голяма дупка, отворила се след авария в тръбопроводната мрежа в същия район пропаднаха два автомобила.