Пиян и дрогиран шофьор заспа зад волана на оживен централен булеварад в Пловдив в час пик вчера следобед. Инцидентът става на  кръстовището на Чифте баня, което е на метри от сградата на полицията.

"Това е един тежък инцидент, които за щастие приключи без пострадали. Това е поредният случай, в който лице, употребило алкохол в комбинация с наркотици, има неблагоразумието да се качи на автомобила си.  Случката се развива на едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив в час пик около 16:50 часа", коментира шефът на сектор "Пътна полиция" гл. инсп. Йордан Милушев пред bTV.

На първия червен сигнал на светофара колата остава спряла, но след това не потегля и остава по средата между две ленти на бул. "Шести септември".

"Бдителни граждани виждат, че вътре в колата има шофьор без реакции. В Центъра за управление на трафика колеги виждат на камерите, че на кръстовището се образува трафик, а след това се приближава и линейка", каза Милушев.

Мъжът е казал, че му е прилошало, а медиците на място установяват, че няма нужда от допълнителни изследвания, добави той.

От полицията са му направили тест за алкохол, който е показал 1,54 промила в кръвта, а този за наркотици пък също се оказал положителен.

До момента въпросният 41-годишен шофьор има от 2005 г. шест фиша за дребни нарушения и шест акта. Задържан е за 24 часа в ареста.