11 са депутатските мандати в Пловдив, както и в Пловдив област. Разпределението им в Пловдив осигурява на ГЕРБ-СДС три мандата, "Има такъв народ" - 3, БСП - 2, ДБ - 2 "Изправи се! Мутри, вън!" - 1

Водачите на листи на БСП, ДБ и "Изправи се! Мутри вън!" в Пловдив Корнелия Нинова, Христо Иванов и Николай Хаджигенов избраха да бъдат депутати от София. За решенията им стана ясно от публикации във фейсбук.

Третият в листата на БСП Иван Петков - Бебето съобщи в профила си, че ще бъде депутат.

Лидерът на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов също във Фейсбук поздрави избраните от Пловдив депутати на Демократична България - Манол Пейков и Ивайло Старибратов, който беше трети. Малко по-късно от пресцентъра на ДБ разпространиха и окончателния списък на депутатите в отделните избирателни райони.

В профила си в социалната мрежа съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" и водач на листата в Пловдив Николай Хаджигенов обяви, че ще бъде депутат от 25 МИР - София, като на негово място в парламента от Пловдив влиза Мария Капон. Той обещава на пловдивчани, че заедно с Капон ще открият приемна за граждани.

Още вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който оглавяваше пловдивската листа на партията, се отказа от участие в следващия парламент. Така тримата пловдивски народни представители от ГЕРБ ще са Иван Тотев, Вежди Рашидов и Радомир Чолаков, който е от гражданската квота.

Разпределението на мандатите в Пловдив-област са:  БСП - 3, ДПС - 1, ДБ - 1, "Изправи се! Мутри, вън!" - 1, ГЕРБ-СДС - 3, "Има такъв народ" - 2

В Пловдивска област тримата избрани народни представители на ГЕРБ ще са Дани Каназирева, Данка Люртова и Йордан Кръстанов, а на БСП- Манол Генов, Веска Ненчева и Димитър Георгиев.

"Има такъв народ" ще се представлява отново от Тошко Йорданов, който очевидно ще реши от коя листа да бъде избран от Пловдив град или Пловдив област, както и от бизнесмена от Джебел Танер Тюркоглу.

Румен Йончев от "Изправи се! Мутри вън", Рамадан Аталай от ДПС и Велизар Шаламанов от Демократична България са останалите избрани в Пловдивска област депутати.