"Каменица" АД и фондация "Пловдив 2019" обявяват официалното си партньорство. Компанията става официален партньор на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" и ще продължи да участва в културния и социален живот на родния си град. "Каменица" АД ще подкрепи най-големия културен проект в България "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" основно с марка "Каменица".

Фондацията, която реализира проекта, има за цел да развива в дългосрочен план сътрудничества с бизнеса в областта на културата. Двете страни ще си партнират и с включването на модерния и единствен по рода си в страната комплекс "Пивоварница Каменица". Комплексът включва микропивоварна за занаятчийски и ръчно приготвени бири, ресторант бирария, магазин за сувенири, посетителски център, открита сцена и парк.

Идеята на комплекса е да въплъти и запази историята и традициите на "Каменица", съчетавайки ги с актуалните за деня тенденции по естествен и приятен начин. Организациите ще си партнират за осъществяването на събития в различни сфери, с които да зарадват всички жители и гости на града. "Каменица" АД обещава уникални бирени моменти на любителите на кехлибареното пиво, реализирани ЗАЕДНО с "Пловдив 2019".

От рождението си до днес марка "Каменица" винаги е била фактор, компания за събития и повод за събиране с приятели. Именно затова компанията, която носи името на първата бира на България, счита като свой дълг да подкрепи родния си град в провеждането на този значим проект. Ето как пътищата на "Пловдив 2019" и "Каменица" се преплитат съвсем естествено, за да превърнат тази инициатива от един уникален за България проект, в истински празник на културата и изкуството.

"Пловдив - Европейска столица на културата 2019" е най-мащабният културен проект не само в град Пловдив, но и в България. Пловдив е първият български град, носител на титлата, и като един от най-древните градове в Европа определено има много какво да покаже и даде на ценителите на качествените преживявани и търсачите на алтернативни и крафт предложения. Програмата на "Пловдив 2019" е изпъстрена с разнообразни събития, показващи автентичността на един древен, но и изключително модерен град, съчетаващ в себе си история, изкуство, предприемачески дух, богата култура и жажда да предоставя, но и приема нови преживявания.

От 20 до 22 юли 2018 г. в Пловдив предстои за втора поредна година най-големият рок фестивал в България - Hills of Rock, част от програмата на "Пловдив 2019". Като рок бирата на България "Каменица" ще бъде на място и ще зарадва всички фенове с освежаващо студена бира и страхотни рок моменти. Повече информация, както и постоянни новини за всички съвместни събития, можете да откриете на официалните сайтове на "Каменица" https://www.kamenitza.bg/ и Пловдив 2019 https://plovdiv2019.eu/bg, както и във Facebook страниците им.