Интересът към тридневния фестивал "Hills of Rock" в Пловдив е огромен, от месеци няма места за настаняване в хотелските комплекси в града. Това каза на пресконференция по повод събитието кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той добави, че специално за фестивала в града ще пристигнат от други градове и държави хиляди фенове на рок и метъл музиката, за да чуят своите идоли.

"Нивото на групите, които са част от афиша на събитието, е изключително високо. Става въпрос за групи, с които са израснали цели поколения. Феновете в България ще могат да се докоснат до едно събитие, което е на изключително високо ниво, изключително добре организирано, на правилното място и в правилното време. След поредната успешна година за фестивала остава предизвикателството за организаторите за това какви групи ще бъдат поканени на фестивала през 2019 година. Групите тази година вдигат високо летвата", коментира кметът Иван Тотев.

Той посочи, че във връзка с мащабното тридневно събитие на Гребната база в Пловдив, ще бъде въведена временна забрана за движение по западното платно на бул. "Копривщица", от зоната на зала "Чайка" до бул. "Шести септември". "Платното ще се използва за паркиране на посетители.

"Призовавам да се ограничи максимално придвижването с автомобили в района, тъй като местата за паркиране са ограничени. Каквото и да се направи, местата не са толкова много. Ще може да се паркира и около Зоопарка, където има около 200 паркоместа. Молбата ми е повече хора да се придвижват с един автомобил, а който може да дойде без превозно средство, независимо дали пеша или с градския транспорт. Автобуси ще има до късно в събота и неделя. През района на Гребната база преминават автобусите с №10, 17 и 37", посочи Тотев, като уточни, че в утрешния ден ще има по-подробна информация за разписанието на автобусите, възможностите за паркиране и ограниченията за движението в района.